Avtombilska industrija poganja Evropsko gospodarsko rast

Ljubljana, 28.4.2020 – Avtomobilska industrija v Sloveniji ustvari 4,1 milijarde evrov prihodkov. Njeni ključni izvozni trgi so poleg držav EU tudi Mehika, Turčija, UK in ZDA. Z 28. aprilom je ponovno stekla proizvodnja avtomobilov v novomeškem Revozu, ki zaposluje približno 3.400 delavcev.

Promet v avtomobilskem sektorju predstavlja 7% celotnega BDP Evropske unije. Avtomobilska industrija ima v celotnem gospodarstvu pomembne učinke, saj podpira široko dobavno verigo in ustvarja številne poslovne procese. V avtomobilski industriji (neposredno in posredno) dela 13,8 milijona Evropejcev, kar predstavlja 6,1% vseh delovnih mest v EU.

Covid-19 sili avtomobilsko industrijo k ponovnemu premisleku o globalizaciji

V prihodnjih dneh se bodo avtomobilske tovarne postopoma odpirale, vseeno pa proizvodnja marsikje ne bo enaka kot do sedaj. Svetovna dobavna veriga kot smo jo poznali, je še vedno pod vprašajem. Izziv za nemoteno dobavo predstavljajo še vedno zaprte meje večine Evropskih držav, upočasnjen tovorni letalski prevoz ter delna nedostopnost do Ameriškega in Kitajskega trga. Vedeti je treba, da si avtomobili produkti, ki so sestavljeni iz več kot 30.000 posamičnih delov, ki so do sedaj prihajali iz celega sveta – ni bilo važno ali je bil avtomobilski del izdelan na Kitajskem ali v Sloveniji. V prihodnje pa bo morda bližina dobavitelja postala konkurenčna prednost. Podjetja bodo rajši poslovala s podjetji v bližini, si s tem skrajšala dobavne verige ter logistične stroške. S tem bodo povečala fleksibilnost, se lažje prilagajala tržnim razmeram in nepredvidljivim dogodkom. Covid-19 tako Evropo sili k ponovnemu premisleku o globalizaciji.

V času, ko je uvajanje robotov in avtomatizacije cenejše kot kadarkoli, je ideja o avtomatizaciji in robotizaciji proizvodnje še večja. Avtomobilska podjetja so v preteklosti gradila tovarne, tam kjer bi bila delovna sila cenejša. Po krizi pa bodo zaradi negotovosti še rajši posegala po uvedbi robotov. Evropska delovna sila je sorazmerno draga, vendar bi lahko kombinirani poslovni procesi avtomatiziranega in ročnega dela podjetjem v prihodnosti omogočil, da se celotni proizvodni proces vrne v Evropo.

Mogoče se bo uporaba javnega transporta v prihodnosti zmanjšala, zmanjšal bi lahko tudi obseg mobilnih storitev kot je npr. »car sharing«. Prav tako pa bi se po padcu prodaje v času zaustavitve gospodarstva lahko povečala prodaja osebnih avtomobilov, ki bi jo lahko npr. spodbudile še dodatne EU subvencije.

Spodbujanje investicij za raziskave in razvoj (R&D) v avtomobilski industriji, v katero je EU že zdaj nameni približno 57,4 miljarde EUR oz. 28% vseh sredstev R&D, se zdi utemeljeno še bolj kot kadarkoli do zdaj. Nemčija bo priložnosti za prilagoditev bi še vedno morali prepoznati v okolju prijazni avtomobilski industriji, digitalizaciji, okoljsko bolj vzdržnih prometnih rešitvah ter novih tehnologijah v obliki prilagajanja proizvodnih procesov predvsem na Evropski ravni.

285 Slovenskih podjetij s 16.400 zaposlenih, ki k domačemu bruto domačemu proizvodu prispevajo 10% (gov.si). Vsa ta podjetja bodo močno odvisna od nemške partnerke.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top