V RJ Finance smo že v aprilu zavihali rokave in gremo v mesec maj s polno paro

Je 550 milijard EUR veliko? Omenjeni znesek bi v realnih 500 EUR bankovcih tehtal 1.210 ton. Toliko denarja bo Kitajska letos dodatno vložila v konkretne infrastrukturne projekte lokalnega pomena, predvsem ceste, letališča in železnice. V slovenskih proporcih bi to pomenilo dodatnih 825 milijonov EUR. Slovenija še ni ovrednotila pospešitve obstoječih infrastrukturnih projektov – bodimo ambiciozni.

Kitajskega koncepta nam ne bo uspelo kopirati v hitrosti, saj pri nas umeščanje novih projektov v prostor težavno. Letos je realna pospešitev Karavanškega predora, Tretje razvojne osi in Drugega tira. Držimo pesti za gradnjo Srednje in Spodnjesavskih hidroelektrarn. Odgovorni bodo morali zavihati rokave pri pospešitvi projektov, kot tudi pri njihovih izvajalcih in nadzornikih. Morda nam uspe tudi zagon kakšnega novega (smiselnega) projekta.

Bloomberg.com je objavil podatke o padcu MSCI World Index-a globalnih delnic od 23.1. (lockdown Wuhana) do danes, ki je znašal 16 odstotkov. Donosnost referenčnih zakladnih obveznic ZDA od omenjenega datuma je padla za 1,128 točke. Podatka govorita o resnosti situacije, vendar ne gre za konec sveta. Celotno gospodarstvo mora zmago nad K-virusom slaviti z trdim delom in zadihati s polnimi pljuči. V RJ Finance smo že v aprilu zavihali rokave in gremo v mesec maj s polno paro – začnemo s tremi novimi M&A Investicijskimi projekti!

Scroll to Top